08.05.13 / Good morning Vietnam! part 1

Værtsfamilie i Saigon laver mad i deres udendørs køkken.

vietnam, saigon, rejse, travel

 

Random Temple besøg

4V4B1587

 

Vietnamesernes foretrukne køretøj

4V4B1605

 

Vietnamesernes berømte tunneller under krigen mod USA. De er ikke beregnet til “store” amerikanske soldater eller nutidens fastfood lovers ! 

4V4B1641

 

Vietnamesernes siesta

4V4B1673

Efter to uger i Thailand ankom vi til Saigon, hvor vi fik logi hos vores værtsfamilie. Vietnam er bare HOT, altså skide hamrende varmt! 10 skridt udenfor og du drypper sved. Udover at tale med og leve som de lokale i Vietnam, fik vi stor indsigt i deres levestil. Opsparing og det simple liv er for mange Vietnamesere deres livsstil. Helt modsat i forhold til os danskere der mæsker os i dyre forbrugsgoder. Selvom vores værtsfamilie ser “fattige” ud, er de faktisk (dansker) rige! Begge er uddannet tandlæger og har deres egen klinik! De lever bare det simple liv. Det eneste “luksus” forbrugsgoder som de havde, var 1 x Ipad til børnene og et spejlrefleks kamera. Dvs. de havde ingen luksus sofaer, lamper eller fancy tøj. De havde kun nødvendige ting. Det har jeg kun respekt for!

Størstedelen af Vietnameserne er buddhiste eller katolske. Trafikken i Saigon er bare madness! Trafikprop konstant og du kommer kun over vejen, ved at lukke øjnene. Lysregulering er der meget lidt af og knallerter er der vanvittig mange af!

Ligesom Spanien holder Vietnamserne også Siesta. Lidt underligt, især når man ser tandassistenterne sove nede i kontoret. Apropos søvn, sover de fleste Vietnamesere også på gulvet, altså på gulvet uden madress eller tæppe! Kim Linh og jeg sov dog på en maddress som var hård som sten. Vi vænnede os dog aldrig til det.

Selvom Saigon var et udemærket sted at opholde sig, så døjede Kim Linh og jeg med dårlig mave alle dage i Vietnam. Puhhaa, hvormange toiletbesøg vi ikke havde! Vores maver er nemlig ikke vant til det Vietnamesiske vand, hvilket man ikke kan undgå, hvis man spiser grøntsager/frugt eller bare får isterninger i ens drik.

Alt i alt var Saigon/Ho Chi Minh ret kedeligt. Vi var der ca. 1 uge og der var simpelthen ikke det store at lave udover at glo på museummer, besøge templer, spise billig mad og gå ture rundt omkring i centrum området.

/MichaelComments

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar