26.05.13 / Bali – Hustlers paradise

4V4B2501

4V4B2408

4V4B2679

 

4V4B2671

4V4B2693

4V4B2650

4V4B2606

4V4B2527

Bali, Bali, Bali, mit drømme sted ! Dejlige strande og dejlig natur og utrolig billig og god mad ! Hele øen er på størrelse med eller større end Danmark og vi befandt os i Ubud og Kuta området. Områderne var to modsætninger til hinanden. Mens Ubud havde masser af turist attraktioner og dejlig natur og mad, var Kuta et party område, hvor der var masser af shopping fra både boder og vestlige butikker. Kuta har en god surferstrand, hvor man som både begynder og øvet kan surfe.

I Ubud boede vi op af rismarker og masser af natur. Her var spistestederne og området meget lokalt. I modsætning hertil kunne man godt mærke at Kuta er ved at blive globaliseret med vestens mange butikker og restauranter.

I helhed kunne vi godt lide Bali. Dog har der været nogle episoder, som trak lidt ned. Folk i Bali er meget ivrige efter at tjene penge – så ivrige, at der gerne hustler dig for så mange penge som muligst. Hvis du ikke er forberedt, så ryger du hurtigt i sælgernes fælder. Når du møder en overflink Balineser, skyldes det at han/hun gerne vil tjene penge på dig.

Eksempler:

1. Vi skulle til lufthavnen og tilbage igen. Vi fandt en taxa chauffør og da vi ikke ville lade ham køre uden en kunde tilbage, ville vi hjælpe ham, da han spurgte os, om han ikke skulle vente på os. Han ville endda følge os hen til det sted vi skulle for at ordne nogle praktiske ting. Sikke en flink mand! Det viste sig så, at mens han ventede og fulgte os hen til det sted hvor vi skulle hen, så lod han sin taxas motor være tændt, hvilket resulterede i at taxa meteren kørte videre. Da vi kom tilbage til taxaen kostede det os lige 20 % mere.

2. Vi skulle ud og se delfiner i det nordlige Bali. Vores taxa chauffør spurgte om vi kendte prisen på båd turen og vi sagde nej. Selvom vi havde en ide om prisen, blev vi stadig taget ved næsen, efter 3 timers køretur op til delfin området. Ifølge tripadvisor koster det 50000 IDR pr mand for at komme på bådturen, men vi skulle betale 250.000 IDR pr mand da vi så ankom! Vi kunne ikke gøre så meget, da vi lige havde kørt 3 timer for at komme dertil. Derudover var kl 6 om morgen og vi accepterede det egentlig bare.

3. Ved salgsboderne bliver tingene sat til salg med en mark up procent på 100 %. Husk derfor altid at starte monster lavt, når du skal forhandle din pris på diverse varer.

 


 

Comments

Endnu ingen kommentarer.

Skriv en kommentar